BabaLOCA

BabaLOCA staat voor
exploreren, onderzoeken, beleven,
tot rust komen, creatief communiceren,
voor elk kind.

Een divers en wisselend aanbod van creatieve en belevingsworkshops voor kinderen.

Exploratiedagen kleuters
Wie is BabaLOCA?

 

Ik ben Barbara (Huyghebaert), mama van 4 kids,  met meer dan 15 jaar werkervaring als begeleider bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen (ervaring met hoogsensitiviteit, ASS, niet-aangeboren hersenletsel en zorg op maat). Daarbovenop werkte ik 5 jaar als onthaalouder. Het BabaLOCA-verhaal combineer ik tegenwoordig met een job als kleuterjuf in verschillende klassieke en Freinetscholen.

Als levenseigenschap  heb ik een onuitputtelijke creatieve goesting om te creëren, en een ongebreideld geloof in kinderen. Ik laat me inspireren door de Reggio Emilia-pedagogiek, en kies het ontdekkend en onderzoekend leren als uitgangspunt.

BabaLOCA wil naast het aanbieden van workshops met creatieve en innovatieve invalshoeken, ook actief inzetten op het welbevinden van elk kind. Daarvoor passen wij graag de omgeving en de werkomstandigheden aan het kind aan.  Inspelen op individuele behoeftes, en het uitbouwen van een specifiek aanbod voor kinderen met extra zorgnoden zijn daar slechts enkele voorbeelden van.

Het bieden van een prikkelarme omgeving, iets wat elk kind rust en focus lijkt te bieden, vormt het uitganspunt van elke workshop.  Uitdagen, aanzetten tot, prikkelen en vooral, ten volle laten beleven van elk moment, met tijd en ruimte voor eigen invulling, zijn enkele middelen die worden ingezet om dat wat in het kind leeft te laten bloeien.

Belevingslabo: op onderzoek in de belevingswereld van het kind, samen met en door het kind.

Rustperron: op het ritme van het kind, weg van de gehaaste maatschappij en los van druk en prestatiegerichtheid.

Ook voor ondersteuning op kampen, workshops op verplaatsing of inkleuring van evenementen kunt u bij BabaLOCA terecht.

De toekomst?

BabaLOCA werkt elke keer verder op de ervaringen van kinderen en hun leefwereld. Op dit moment is dit in de huiselijke sfeer van onze woning. Er wordt volop gebouwd aan de droom om een open atelier met grote vrije bewegingsruimte en snoezelruimte in te richten. Zo kunnen we elk kind zorg en beleving op maat bieden en een zorgeloos plekje worden om te genieten!

Geïnteresseerd of tips om hier (financieel of praktisch) een steentje aan bij te dragen? Neem zeker contact met ons op!

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Contact